L’ARMA SECRETA DE GROUPON: LES PARAULES

La redacció creativa de Groupon. Moltes altres empreses han intentat desenvolupar, amb anterioritat, el mateix model de negoci -cupons de descompte en productes i serveis a través del correu electrònic- sense èxit. En canvi, a més de les ofertes, Groupon ha prioritzat  l’ altre element clau: les paraules.

Groupon és una de les empreses que ha tingut un creixement més ràpid de la història. Va néixer fa 3 anys i actualment compta amb 83 milions de subscriptors a 43 països. Aquest èxit és degut en bona part a les seves ofertes. Però, també- i de forma significativa- al seu estil de comunicar-se amb els seus potencials usuaris.

“La redacció ho és tot quan es tracta de vendes per internet, la gent vol creativitat”, afirma el llibre d’estil de Groupon. En què consisteix aquest estil que fa que fins i tot les activitats més quotidianes sonin excitants? És una barreja de periodisme, publicitat i monòleg enginyós i humorístic. És una fórmula eficaç per impactar en un públic insensibilitzat davant de l’allau d’anuncis i spam.

A més d’informar, el text té la missió de seduir el subscriptor. Un estil entretingut i divertit, l’ humor absurd i la sorpresa constitueixen elements essencials per aconseguir-ho. El seu model d’escriptura creativa es va depurant constantment per aconseguir que resulti atractiu al màxim de gent possible.

El primer paràgraf ha d’atrapar l’interès del lector. Comparacions surrealistes, transformar proverbis i refranys, referències a la Ciència Ficció, jugar amb la Història… Groupon aconsegueix  crear l’efecte desitjat amb diferents recursos. No és estrany que els aspirants a escriure per ells hagin de respondre a qüestionaris d’aquest tipus…

“La cuina és estadísticament el lloc més perillós d’  una casa, ja que conté la major concentració de ganivets, flames i …

A) …“cereal” killers (l’original és en anglès)

B) … fruita feta malbé

C) … les olles que ens va regalar la sogra

D) … llagostes que encara cuegen

Efectivament,  la resposta correcta és la D.

Anuncis

Posted on 10/10/2011, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: