ELS ANIMALS TRIOMFEN A TWITTER: ELS PERFILS FICTICIS A LA XARXA

Els perfils ficticis a Twitter. Des del mateix moment  en que es va escapar (al mes d’abril), una cobra  verinosa s’ha convertit en tota una celebritat a Nova York. Algú  va detectar el potencial que hi havia  i va decidir aprofitar-ho creant el compte @BronxZoosCobra. Els seus comentaris divertits, fets sempre en primera persona, van sumar adeptes a una velocitat vertiginosa.

N’hi va haver prou amb 15 dies i 90 tweets perquè el perfil fictici d’una cobra egípcia escapada del zoo de Nova York aconseguís 240.000 seguidors.

Quina és la temàtica dels tweets d’en Cobie (així l’anomenen familiarment els seus fans)? Ironitzen sobre els tòpics de la ciutat (la por dels urbanites a qualsevol cosa que faci olor a salvatge, l’escassetat de taxis, el superàvit de restaurants que s’anomenen Ray’s Pizza…) .

Al mateix temps, es tracta d’una campanya intel.ligent en la promoció de negocis (grans i petits) i el turisme a la ciutat. Empreses com la Venom Energy Drink van oferir beguda gratis durant tot un any a qualsevol que capturés el rèptil. Marques de roba com la filial de Gap li han adreçat missatges: “Repta fins la Old Navy, del carrer 34: t’encantaran els pantalons estrets que tenim.” @BronxZoosCobra fa jocs de paraules amb marques com Ben & Jerry’s Ice Cream , recomana llibres

En definitiva, creativitat i oportunitat s’han  aplicat a una campanya que obre el camí a l’actualitat com a entreteniment esponsoritzat (un tema del que parlaré properament en un altre post).

Ah, el de @BronxZoosCobra no és un cas aïllat. El compte  del gat Sockington, mascota de l’historiador de la Tecnologia Jason Scott, el supera de llarg en número de seguidors: 1.500.000!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: